nudecelebvideo.net asexbox.com javset.net

Kontakt

Općina Gračišće

Loža 1

52403 GRAČIŠĆE, Hrvatska

OIB: 54846336787

MB: 02611589

IBAN:HR4324070001813200006

OTP banka d.d.

tel. 052 687 111 (centrala)

e-mail: gracisce@gracisce.hr

www.gracisce.hr

Ostali kontakti

Radno vrijeme

RADNO VRIJEME OPĆINSKE UPRAVE:

ponedjeljkom  07-15
utorkom 07-16
srijedom 07-15
četvrtkom 07-15
petkom 07-14

RADNO VRIJEME ZA STRANKE:

ponedjeljkom 08-14
utorkom 11-16
srijedom 08-15
četvrtkom 08-15
petkom 08-13

NAČELNIK PRIMA STRANKE:

po prethodnom dogovoru.

DNEVNI ODMOR (STANKA):

10.00 – 10.30


getfreetvseries.com
Besplatna radionica za građane o Programu sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća PDF Ispis E-mail

radionica_za_energetsku_obnovu_obiteljskih_kuca

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u suradnji s Istarskom županijom, poziva Vas na besplatnu radionicu za građane o

Programu sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća, koja će se održati u Labinu u

utorak, 5. listopada 2021. u 17:00 sati Mala dvorana Sportskog centra Franko Mileta, Rudarska 2.

Na radionici će djelatnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost predstavit uvjete sufinanciranja s naglaskom na popis

potrebne dokumentacije kao i način prijave na javni poziv nakon čega će građani imati priliku postavljati i konkretna pitanja.

Prijava na radionicu je obavezna putem ove poveznice.

Radionica se organizira u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.

Za sudjelovanje na Radionici potrebno je imati važeću EU digitalnu COVID potvrdu.

Također, radionicu će biti moguće pratiti putem prijenosa uživo, kao i postavljati pitanja u sobi za razgovor (chat), a sve

putem Zoom platforme. Zoom poveznica za spajanje na radionicu bit će aktivna u utorak, 5. listopada 2021. godine,

od 16:30 sati, na mrežnoj stranici Istarske županije.

 
Energetska obnova obiteljskih kuća PDF Ispis E-mail

kuca-400x300

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nastavlja sa sufinanciranjem energetske obnove obiteljskih kuća za što je osigurano 300 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a u tijeku je i Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća.  Sredstva Fonda dodjeljivat će se do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava. Cilj Poziva je povećanje broja energetski obnovljenih obiteljskih kuća u Republici Hrvatskoj. “Interes za ovaj program i dalje je značajan. Ove smo godine zato uspjeli osigurati čak 300 milijuna kuna bespovratnih sredstava, što je za 100 milijuna kuna više nego prošle godine”, kaže direktor Fonda Siniša Kukić. Fond je prošle godine sufinanciranje obnove odobrio za 3100 obiteljskih kuća, a razlika u odnosu na dosadašnju provedbu programa jest što će se u okviru istog poziva sufinancirati i cjelovita energetska obnova, kao i samostalni sustavi za korištenje obnovljivih izvora energije, uključujući mikrosolare.

Energetska obnova kuća lošijih energetskih svojstava i dalje će se sufinancirati s do 60 posto bespovratnih sredstava i podrazumijeva obvezno povećanje toplinske zaštite nekog od elemenata vanjske ovojnice, poput vanjskih zidova, krova, poda ili stolarije, a može uključivati i ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije i/ili fotonaponskog sustava za proizvodnju električne energije.

Više na: https://www.fzoeu.hr/hr/natjecaj/7539?nid=165

 
OBAVIJEST PDF Ispis E-mail

popis-web-400x301

Poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za posao popisivača u drugoj fazi provedbe Popisa stanovništva

Druga faza provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine provest će se na području Republike Hrvatske od 27. rujna do 17. listopada 2021. godine. Prema predviđenom broju potrebnih sudionika u Istarskoj županiji, nedostaje određeni broj kandidata za popisivače na području Ispostave Pazin (područje Grada Pazina i Općina Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sv. Petar u šumi i Tinjan).

Popisivači obavljaju popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te obavljaju kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa koja će se provoditi od 13. do 26. rujna 2021. samostalnim popisivanjem stanovništva elektroničkim sustavom e-Građani.

Pozivamo sve zainteresirane kandidate za popisivače da na mrežnoj stranici Popisa (www.popis2021.hr) popune prijavu za popisivače, odgovore na postavljena pitanja i sudjeluju u prvom digitalnom Popisu stanovništva.

Uvjeti za prijavu su: državljanstvo Republike Hrvatske s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Republici Hrvatskoj, navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje, poznavanje rada na računalu te valjana adresa elektroničke pošte.

U prosjeku popisivač će moći zaraditi od 5.000,00 do 6.000,00 kuna, ovisno o broju zaduženih popisnih jedinica i broju samostalno popisanih kućanstava u prvoj fazi Popisa.

 
Edukativna radionica – Popravi me: sitni popravci u domaćinstvu PDF Ispis E-mail

Plakat i Program:EDUKATIVNA RADIONICA - Popravi me: sitni popravci u domaćinstvu

Plakatprogram_page-0001

Radionica „Popravi me: sitni popravci u domaćinstvu“
Datum održavanja radionice: 21.9.2021.
Vrijeme: od 10-13 sati
Mjesto: Hol Spomen doma, Pazin

EU projekt „Nabava specijalnog komunalnog vozila od min. 14 m3 za odvojeno prikupljanje otpada“ uključuje organizaciju i provedbu izobrazno-informativnih aktivnosti koje naglašavaju važnost reda prvenstva (hijerarhije) gospodarenja otpadom, a koje su u skladu s horizontalnim politikama EU o održivome razvoju, ravnopravnosti spolova i nediskriminaciji te pristupačnosti za osobe s invaliditetom. Radionicom „Popravi me: sitni popravci u domaćinstvu“ želi se utjecati na sprečavanje nastanka otpada i na prijevremeno odbacivanje predmeta kojima, uz pravilno održavanje i/ili sitni popravak, možemo produžiti vijek trajanja.

Ponovna uporaba proizvoda ima pozitivne učinke na okoliš (sprječava onečišćenje voda, tla, zraka), štedi sirovine i energiju. Uspoređujući je s ostalim metodama gospodarenja otpadom, prilikom produljivanja životnog ciklusa proizvoda izbjegava se korištenje energije koja je potrebna za proizvodnju novog proizvoda, pa je štetan utjecaj na okoliš znatno umanjen. Cilj radionice je podizanje svijesti potrošača vezano uz izazov prekomjernog odbacivanja predmeta te aktivno promišljanje mogućnosti njihove ponovne uporabe u svrhu smanjenja negativnih utjecaja na okoliš i ljudsko zdravlje.

Radionica bit će sastavljena u dva dijela, prvi dio bit će organiziran u obliku radionice gdje će učenici osnovnih i srednjih škola te zainteresirano građanstvo moći naučiti kako pravilnim održavanjem i sitnim popravkom produžiti vijek trajanja predmeta, dok će se drugi dio odvijati u poslijepodnevnim satima, u obliku razgovora s građanima i širom javnosti gdje će gostujući govornici predstaviti inovativna rješenja i načine sprečavanja prijevremenog odbacivanja predmeta te primjere dobre prakse u Istri.

 
PRVI DIGITALNI POPIS STANOVNIŠTVA U RH: PUTEM SUSTAVA E-GRAĐANI BIT ĆE OMOGUĆENO SAMOPOPISIVANJE! PDF Ispis E-mail

Prvi digitalni Popis stanovništva u RH: Putem sustava e-Građani bit će  omogućeno samoupisivanje!

U prvoj fazi popisivanja, od 13. do 26. rujna 2021., građani će kroz elektronički sustav e-Građani moći samostalno popisati sebe i članove svog kućanstva!

Državni zavod za statistiku provest će prvi digitalni Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021., a popisivanje će se provoditi od 13. rujna do 17. listopada. Popis stanovništva, kao najsloženije i najopsežnije statističko istraživanje, od iznimnog je značaja za Republiku Hrvatsku, a provodit će se u dvije faze i na dva načina. U prvoj fazi, od 13. do 26. rujna 2021., građani će se moći samostalno popisati kroz elektronički sustav e-Građani.

U drugoj fazi, od 27. rujna do 17. listopada, popisivači na terenu popisivat će sve popisne jedinice, koje nisu popisane u prvoj fazi Popisa, putem osobnog intervjua sa stanovništvom.

S ciljem što veće uključenosti stanovništva te smanjenja fizičkog kontakta, građani mogu iskoristiti  mogućnost samopopisivanja sebe i svih članova svoga kućanstva putem sustava e-Građani od 13. do 26. rujna u prvom digitalnom Popisu stanovništva. Više informacija dostupno je na www.popis2021.hr.

STVORIMO ZAJEDNO SLIKU HRVATSKE!

 
Otvaranje Kućice za knjige PDF Ispis E-mail
U sklopu projekte #nisnasnefrma, 14.9. u Gračišću u 9:30 sati biti će otvorena Kućica za knjige (nasuprot novoizgrađenog dječjeg vrtića).
Projekt #nisnasnefrma namijenjen je populaciji koja živi izvan Pazina te joj knjižnica i njene službe i usluge nisu dostupne ili su pak dostupne u manjoj mjeri. Program se provodi u Pazinu i općinama Pazinštine: Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sveti Petar u Šumi, Tinjan. Osim općina Pazinštine, partner na projektu nam je Udruga umirovljenika Pazinštine zajedno sa svojim podružnicama.
Više informacija o projektu dostupno je na Gradska knjižnica Pazin.

 
Obavijest - tehnički pregled dječjeg vrtića PDF Ispis E-mail

Obavještava se javnost kako je Odsjek za prostorno uređenje i gradnju Pazin donio Zaključak za tehnički pregled u postupku

izdavanja uporabne dozvole za novoizgrađeni dječji vrtić, koji će se održati dana 15.09.2021.

 
OBAVIJESTI UČENICIMA I STUDENTIMA PDF Ispis E-mail

Obavještavaju se učenici i studenti sa područja Općine Gračišće kako je objavljen Natječaj za stipendiranje

učenika i studenata za školsku/studentsku 2021./2022. godinu.

Natječaj je otvoren:

a) za učenike do 30. rujna 2021. godine,

b) za studente do 31. listopada 2021. godine.

Više o samom natječaju, uvjetima i rokovima potražite na

http://www.gracisce.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=14&Itemid=13

Dodatne obavijesti u vezi s provedbom ovog Natječaja mogu se dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Gračišće na 687-155.

Pozivaju se svi učenici i studenti koji primaju učeničku ili studentsku stipendiju Općine Gračišće da u što kraćem roku dostave

Općini Gračišće Potvrdu o upisu u školsku/akademsku godinu 2021./2022. kako bi mogli evidentirati koji stipendisti uredno

ispunjavaju svoje ugovorne obveze iz ugovora o stipendiranju.

 
NEKA UDOMLJAVANJE BUDE TVOJE NAJVEĆE ŽIVOTNO DJELO PDF Ispis E-mail

udomljavanje

vizuali_Zdenka Kovacicek-psi iz Dumovca i Noine Arke za udomljavanje

objava za medije_Udomljavanje - tvoje najvece zivotno djelo

 
OBAVIJEST PDF Ispis E-mail

SUFINANCIRANJE NABAVE RADNIH BILJEŽNICA,

ŠKOLSKOG PRIBORA I OPREME ZA ŠKOLU

ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022.

Općina Gračišće će sufinancirati nabavu radnih bilježnica, školskog pribora i opreme za osnovnu školu za školsku godinu 2021./2022.

na način da će dodjeljivati novčani iznos od 100,00 kuna za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole, te iznos od 200,00 kuna za učenike

od 5. do 8. razreda osnovne škole, uz uvjet da roditelji/skrbnici i dijete imaju prebivalište na području Općine Gračišće.

NAPOMENA: Radi ostvarivanja prava na sufinanciranje potrebno je do zaključno 31. kolovoza 2021. godine u Jedinstveni upravni

odjel Općine Gračišće dostaviti Zahtjev za sufinanciranje uz predočenje osobne iskaznice roditelja/skrbnika podnositelja zahtjeva i

IBAN broja tekućeg računa osobno (uz prethodnu najavu) ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Za sve informacije možete nazvati na broj telefona 052/687-111.

Zahtjev

Odluka

 
OBAVIJEST STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE ISTARSKE ŽUPANIJE PDF Ispis E-mail

Obavijest javnostima – Rad ugostiteljskih objekata vrste noćni klub, noćni bar, disco-bar i disco klub iz kategorije „Barovi“

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 46