Općina Gračišće

Općina Gračišće bit će gospodarski razvijena općina s infrastrukturno opremljenim građevinskim područjima te revitaliziranim kulturno povijesnim naseljima i dobrima. Provodit će se ravnomjerno prostorno planski razvoj teritorija uz očuvanje okoliša.
Ruralno područje Općine Gračišće razvijat će se kao prepoznatljivo turističko gastronomsko odredište vrhunske tehnologije u vinogradarstvu. Postignut društveni razvoj omogućit će kvalitetan život svim građanima.

Stipendije studentima slabijeg imovnog stanja-OTP banke

Objavljeno: 4. prosinca 2023.

OTP banka d.d. će ove godine vršiti direktno stipendiranje studenata slabijeg imovinskog stanja te dodijeliti  24 stipendije u iznosu od 300,00 eura mjesečno (12 mjeseci godišnje, odnosno za period od 1. listopada 2023. do 30. rujna 2024.).

Prijava se vrši popunjavanjem prijavnice koja se nalazi na web stranici OTP banke www.otpbanka.hr. Prijave se šalju na e-mail adresu [email protected]

Natječaj je objavljen na webu kamo možete pronaći sve potrebne informacije:  https://www.otpbanka.hr/stipendije-studentima-slabijeg-imovnog-stanja.

Rok za podnošenje prijava je  do 15. prosinca 2023.g

Saznajte više

Odluka o dodjeli božićnice umirovljenicima s područja Općine Gračišće

Objavljeno: 1. prosinca 2023.

Pozivaju se umirovljenici s područja Općine Gračišće koji imaju mirovinska  primanja do 400,00 eura da se jave u Jedinstveni upravni odjel Općine Gračišće radi ostvarivanja prava na dodjelu božićnice u iznosu od 25 eura povodom božićnih blagdana.

Korisnici kojima je prošle godine potpora isplaćena na tekući račun, ne moraju ponovno podnositi Zahtjev za isplatu, nego se telefonski javiti u Jedinstveni upravni odjel na broj 052 687 111, od 04.12. zaključno do 11.12.2023. godine, u vremenu od 08,00 do 14,00 sati, te će se navedenim korisnicima ako ispunjavaju uvjete za isplatu potpore u 2023. godini (na popisu su HZMO iz 12.2023. g), ista direktno uplatiti na tekući račun.

Ostali umirovljenici se moraju javiti telefonski u Jedinstveni upravni odjel na broj 052 687 111, za dogovor o predaji Zahtjeva uz predočenje osobne iskaznice, preslike kartice tekućeg računa i zadnjeg odreska mirovine od 04.12. zaključno do 11.12.2023. godine, u vremenu od 08,00 do 14,00 sati.

Zahtjeve je moguće dostaviti i putem e-maila na [email protected].

Zahtjev se može preuzeti na službenoj mrežnoj stranici Općine Gračišće www.gracisce.hr ili u prostorijama Jedinstvenog upravnog odjela Općine Gračišće. Zahtjev umjesto korisnika može predati i druga osoba uz dostavu odgovarajuće dokumentacije.

 

Zahtjev za dodjelu božićnice povodom božićnih blagdana

Saznajte više
Ilustracija objave Draga nam je zima dok kapuza ima!

Draga nam je zima dok kapuza ima!

Objavljeno: 30. studenoga 2023.

Draga nam je zima dok kapuza ima! gastronomska je manifestacija koja se održava treći put zaredom na području TZ središnje Istre. Njome se nastoji promovirati tradicionalna zimska jela i namirnice, kao što su kiseli kupus i suhomesnati proizvodi.

Navedena će se manifestacija odvijati od 01. do 15. prosinca 2023., u odabranim ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, šest ugostiteljskih objekata nudit će razna tradicionalna jela istarske kuhinje i/ili moderniziranu verziju jela spravljenu od kiselog kupusa i suhomesnatih proizvoda, a sve s ciljem jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone.

Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati upravo kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnoj cijeni u rasponu od 18€ do 30€.

 

Saznajte više

“POLICIJA PORUČUJE:ZAŠTITIMO NAŠE NONIĆE”-POZIV NA PREDAVANJE U GRAČIŠĆU

Objavljeno: 14. studenoga 2023.

Kako bi u što većoj mjeri pokušali zaštititi naše starije sugrađane od mogućih prijevara, Općina Gračišće u suradnji sa Policijskom upravom istarskom uključio se u provedbu preventivnog projekta policije „Policija poručuje: zaštitimo naše noniće“.

U okviru ovoga preventivnog projekta planirane su edukacije kojima je cilj smanjiti kaznena djela prijevara na štetu starijih osoba.  Važnost edukacije i pravodobnog prenošenja informacija o prevenciji prijevara starijih osoba leži u činjenici kako su starije osobe ranjiva skupina te su često žrtve prijevara zbog svoje dobi, usamljenosti, želje za razgovorom, nepažnje i/ili neupućenosti, a što počinitelji prijevara koriste na razne načine, ističu iz policijske uprave.

Kako bi zaštitili i potaknuli na oprez naše starije sugrađane od ovakvih rizika pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju predavanju o važnosti zaštite starijih osoba od prijevara,  koje će se održati u Gračišću,  u prostorijama  općinske vijećnice-Špital,  dana 20. studenog 2023. (ponedjeljak)  s početkom u 11,00 sati“.

Nadamo se da ćemo zajedničkim naporima našim građanima u „zlatnim godinama“ poboljšati kvalitetu života i dobrim savjetima o samozaštitnom ponašanju pomoći da se osjećaju sigurnije u vlastitom domu i zajednici u kojoj žive.

Saznajte više

POLICIJA SAVJETUJE: KAKO SMANJITI MOGUĆNOST PROVALE U KUĆE I STANOVE?

Objavljeno: 26. listopada 2023.

Teška krađa provaljivanjem u kuću i stan, drski je napad na privatnost i snažan stres, a saznanje da je netko provalio u naš dom, prekopavao po našim stvarima, osim materijalnog gubitka, predstavlja i emotivnu traumu, osjećaj nesigurnosti i bespomoćnosti, s mogućim psihičkim posljedicama.  Navedenim je kaznenim djelom  narušena  sigurnost  našeg doma – mjesta u kojem bi se trebali osjećati najsigurnije!

Jeste li se zapitali može li itko doći do Vaše kuće ili stana, a da ga nitko ne vidi? Postoje li objekti van doma koje ne zaključavate? Mogu li vrijedni predmeti biti viđeni kroz Vaš prozor?

Sve su to pitanja koja si trebate postaviti kada razmišljate o sigurnosti vlastitog doma, te stoga policija savjetuje sljedeće:

  • Vrata i prozore Vašeg prostora, kad niste u objektu, zatvorite ili zaključajte!
  • Podrumske ili garažne prostore osigurajte roletama s postavljenim osiguračima!
  • Unutrašnjost i vanjski dio stana ili kuće, kao i prilaze, osvijetlite senzorskim svjetlima!
  • Na ulazna vrata ugradite protuprovalna vrata ili dvije različite cilindrične brave!
  • Ne ostavljajte prozore otvorene na „ventus“ – „škure“ nisu dovoljno sigurna zaštita!
  • Kod nenajavljenih ili nepoznatih posjeta ne otvarajte vrata dok ne provjerite o kome se radi i što želi!
  • Fotografirajte vlastiti zlatni nakit i dragocjenosti, držite fotografije spremljene na skrovitom mjestu!
  • Zlatni nakit i dragocjenosti pospremite i čuvajte pohranjene u sefovima!
  • Čuvajte deklaraciju tehničkih uređaja (mobiteli, prijenosna računala, fotoaparati, satovi, videokamere) na kojima se nalaze serijski brojevi!
Saznajte više
Ilustracija objave Javni poziv za subvencioniranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za ugradnju sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima

Javni poziv za subvencioniranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za ugradnju sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima

Objavljeno: 24. listopada 2023.

Upravni odjel za gospodarstvo Istarske županije objavio je JAVNI POZIV za subvencioniranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za ugradnju sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima.

Javni poziv za subvencioniranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za ugradnju sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima
Više informacija pogledajte ovdje: Istarska županija – Javni poziv

Saznajte više
Ilustracija objave Savjetovanja s javnošću

Savjetovanja s javnošću

Objavljeno: 10. listopada 2023.

Obavještava se javnost kako su otvorena savjetovanja s javnošću o nacrtima prijedloga:

Odluke o visini poreznih stopa poreza na dohodak Općine Gračišće

Odluke o općinskih porezima Općine Gračišće

Odluka o visini paušalnog poreza za djelatnost iznajmljivanja i organiziranja smještaja u turizmu na području Općine Gračišće.

Nacrte odluka kao i obrasce za sudjelovanja možete pronaći u rubrici Otvorena savjetovanja 2023.

Saznajte više
Ilustracija objave OBAVIJEST MJEŠTANIMA SELA PUTINJI I MANDALENČIĆI (KUĆNI BROJEVI 6B, 6C I 6D)

OBAVIJEST MJEŠTANIMA SELA PUTINJI I MANDALENČIĆI (KUĆNI BROJEVI 6B, 6C I 6D)

Objavljeno: 9. listopada 2023.

Obavještavaju se mještani sela Putinji kao i mještani sela Mandalenčići (kućni brojevi 6B, 6C i 6D) da  su započeli radovi na vodovodnom ogranku Mandalenčići-Putinj.

Ovom Vas putem želimo obavijestiti da ste u mogućnosti zatražiti novi vodovodni priključak na novi vodovodni ogranak čime bi se povećao pritisak protoka vode u vašem kućanstvu. Ukoliko isti ne zatražite koristiti će se dosadašnji priključak.

Za sve dodatne informacije obratite se Istarskom vodovodu, Poljoprivredne škole 6, 52000 Pazin

Telefon: 602 340

Mail: [email protected]

Saznajte više
Sve novosti

Arhiva novosti

Pravila privatnosti|Izjava o pristupačnosti

© 2023. Općina Gračišće, izrada web stranica: Play Digital