Općina Gračišće

Općina Gračišće bit će gospodarski razvijena općina s infrastrukturno opremljenim građevinskim područjima te revitaliziranim kulturno povijesnim naseljima i dobrima. Provodit će se ravnomjerno prostorno planski razvoj teritorija uz očuvanje okoliša.
Ruralno područje Općine Gračišće razvijat će se kao prepoznatljivo turističko gastronomsko odredište vrhunske tehnologije u vinogradarstvu. Postignut društveni razvoj omogućit će kvalitetan život svim građanima.

OBAVIJEST ZAINTERESIRANIM OSOBAMA ZA PRIVREMENO KORIŠTENJE JAVNIH POVRŠINA POVODOM ODRŽAVANJA MANIFESTACIJE IZLOŽBE VINA GRAČIŠĆE

Objavljeno: 13. veljače 2024.

 Općina Gračišće poziva izlagače i ugostitelje za iskaz interesa za korištenje javne površine tijekom manifestacije 29. Izložbe vina Gračišće koja će se održati od 01. travnja 2024. godine i za sudjelovanje na manifestaciji.

Visina naknada na korištenje javne površine za postavljanje određenih privremenih objekata za vrijeme održavanja manifestacija i proslava utvrđuje se  u iznosu od 20,00 eura po m2 dnevno.

 Zainteresirani ponuditelji mogu dobiti sve dodatne informacije putem e-maila: [email protected]  ili na broj telefona: 052 687 111.

Zahtjev možete preuzeti u nastavku:
ZAHTJEV ZA KORIŠTENJE JAVNE POVRŠINE

 

Saznajte više

Kampanja „Web heroj“ i prevencija online prijevara

Objavljeno: 9. veljače 2024.

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova osmislilo je preventivni projekt u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2024. godine, a s ciljem povećanja razine kibernetičke sigurnosti na području Hrvatske i EU.

U okviru projekta provodi se preventivna kampanja pod nazivom „Web heroj“ pod sloganom „Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba“, kako bi se što većem broju građana približila važnost znanja o pojavnim oblicima kibernetičkog kriminala, opasnostima te mjerama prevencije i zaštite.

Cilj kampanje je osvijestiti i educirati građane o nužnosti i načinima zaštite u virtualnom svijetu kako ne bi postali žrtve tih kaznenih djela. Kampanja „Web heroj“ je ponajviše usmjerena na tri ciljane skupine: opću populaciju građana, poslovne subjekte te djecu.

Ovim putem Vas informiramo kako je u sklopu kampanje osmišljena internetska stranica MUP-a Web heroj gdje građani, poslovni subjekti, ali i svi ostali mogu dobiti informacije o vrstama prijevara, kako ih prepoznati te korisne savjete kako se fizičke i pravne osobe mogu zaštititi u virtualnom svijetu, ali i korisne savjete o instalaciji raznih aplikacija, zlonamjernim softverima, internetskoj sigurnosti doma, sigurnom radu na daljinu.

Neki od općih savjeta kampanje o zaštiti su:

  • budite oprezni jer sve što zvuči predobro da bilo istinito, obično nije istinito;
  • nemojte davati svoje osobne podatke putem nepoznatih telefonskih poziva ili neprovjerenih internetskih stranica;
  • ako smatrate da ste prevareni, dojavite policiji putem telefona ili maila ili dođite direktno u najbližu policijsku postaju;
  • nemojte brisati digitalne tragove kako bi policija došla do počinitelja;
  • dvaput provjerite prije nego što kliknete i ne dajte se navući!

https://webheroj.hr/

Saznajte više

29. IZLOŽBA VINA GRAČIŠĆE-POZIV VINARIMA NA DOSTAVU UZORAKA

Objavljeno: 17. siječnja 2024.

Poštovani vinari,

srdačno Vas pozivamo da svojim vinima uveličate  29. Izložbu vina Gračišće. Nadamo se Vašem odazivu, te da u što većem broju organiziramo još jednu uspješnu izložbu i degustaciju.

Ovogodišnja  29. po redu  izložba  održat će se  01. travnja 2024. godine u Gračišću (Uskrsni ponedjeljak), prema već tradicionalnom konceptu.

U nastavku donosimo Poziv i list za prijavu za dostavu uzoraka vina na ocjenjivanje za nadolazeću Izložbu vina Gračišće.

Rok za predaju vina sa pripadajućom kemijskom analizom je subota 02. ožujka  2024. godine.

Radujemo se vašem dolasku!

Poziv vinari

List za prijavu

 

Saznajte više

PRIJEDLOZI RANG LISTA STIPENDISTA

Objavljeno: 6. prosinca 2023.

Obavještavaju se učenici i studenti kako su utvrđeni prijedlozi rang lista stipendista za 2023./2024. godinu te su iste objavljene 06. prosinca 2023. godine na oglasnoj ploči Općine Gračišće:

PRIJEDLOG RANG LISTE-STUDENTI

PRIJEDLOG RANG LISTE-UČENICI

Podnositelji prijava mogu na Rang listu podnijeti pisani prigovor Načelniku Općine Gračišće, na adresu: Općina Gračišće, Loža 1, 52403 Gračišće, s naznakom „prigovor na prijedlog Rang liste – stipendije učenicima“ , u roku od osam (8) dana od dana objave ove Rang liste na oglasnoj ploči Općine Gračišće.

 

Saznajte više

Stipendije studentima slabijeg imovnog stanja-OTP banke

Objavljeno: 4. prosinca 2023.

OTP banka d.d. će ove godine vršiti direktno stipendiranje studenata slabijeg imovinskog stanja te dodijeliti  24 stipendije u iznosu od 300,00 eura mjesečno (12 mjeseci godišnje, odnosno za period od 1. listopada 2023. do 30. rujna 2024.).

Prijava se vrši popunjavanjem prijavnice koja se nalazi na web stranici OTP banke www.otpbanka.hr. Prijave se šalju na e-mail adresu [email protected]

Natječaj je objavljen na webu kamo možete pronaći sve potrebne informacije:  https://www.otpbanka.hr/stipendije-studentima-slabijeg-imovnog-stanja.

Rok za podnošenje prijava je  do 15. prosinca 2023.g

Saznajte više

Odluka o dodjeli božićnice umirovljenicima s područja Općine Gračišće

Objavljeno: 1. prosinca 2023.

Pozivaju se umirovljenici s područja Općine Gračišće koji imaju mirovinska  primanja do 400,00 eura da se jave u Jedinstveni upravni odjel Općine Gračišće radi ostvarivanja prava na dodjelu božićnice u iznosu od 25 eura povodom božićnih blagdana.

Korisnici kojima je prošle godine potpora isplaćena na tekući račun, ne moraju ponovno podnositi Zahtjev za isplatu, nego se telefonski javiti u Jedinstveni upravni odjel na broj 052 687 111, od 04.12. zaključno do 11.12.2023. godine, u vremenu od 08,00 do 14,00 sati, te će se navedenim korisnicima ako ispunjavaju uvjete za isplatu potpore u 2023. godini (na popisu su HZMO iz 12.2023. g), ista direktno uplatiti na tekući račun.

Ostali umirovljenici se moraju javiti telefonski u Jedinstveni upravni odjel na broj 052 687 111, za dogovor o predaji Zahtjeva uz predočenje osobne iskaznice, preslike kartice tekućeg računa i zadnjeg odreska mirovine od 04.12. zaključno do 11.12.2023. godine, u vremenu od 08,00 do 14,00 sati.

Zahtjeve je moguće dostaviti i putem e-maila na [email protected].

Zahtjev se može preuzeti na službenoj mrežnoj stranici Općine Gračišće www.gracisce.hr ili u prostorijama Jedinstvenog upravnog odjela Općine Gračišće. Zahtjev umjesto korisnika može predati i druga osoba uz dostavu odgovarajuće dokumentacije.

 

Zahtjev za dodjelu božićnice povodom božićnih blagdana

Saznajte više
Sve novosti

Arhiva novosti

Pravila privatnosti|Izjava o pristupačnosti

© 2024. Općina Gračišće, izrada web stranica: Play Digital