Općina Gračišće

Općina Gračišće bit će gospodarski razvijena općina s infrastrukturno opremljenim građevinskim područjima te revitaliziranim kulturno povijesnim naseljima i dobrima. Provodit će se ravnomjerno prostorno planski razvoj teritorija uz očuvanje okoliša.
Ruralno područje Općine Gračišće razvijat će se kao prepoznatljivo turističko gastronomsko odredište vrhunske tehnologije u vinogradarstvu. Postignut društveni razvoj omogućit će kvalitetan život svim građanima.

Obavijest o održavanju biciklističke utrke CRO Race

Objavljeno: 25. rujna 2023.

Veliko sportsko događanje, međunarodna biciklistička utrka CRO Race, čije je ovo osmo izdanje, ovaj petak, 29. rujna 2023. godine,  prolazi kroz Općinu Gračišće. Utrka se sastoji od šest etapa koje će od 26. rujna do 1. listopada obuhvatiti više od tisuću kilometara cesta diljem Hrvatske, a ugostiti će 18 svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, od kojih će šest biti iz kategorije natjecanja World Teams.

 

Da je riječ o doista globalnom projektu govori činjenica da će utrku prenositi televizijske kuće na 6 kontinenata u 180 zemalja svijeta. Najveća je novost da CRO Race ove godine dolazi i na dva hrvatska otoka – Krk i Pag. Upravo četvrta etapa utrke, u duljini od 191 km, koja u petak prolazi kroz Pazin i Općinu Gračišće, starta na Krku dok je cilj etape organiziran u Labinu. Kroz Pazin biciklistička karavana prolazi između 14.45 i 16.15 sati kada će na snazi biti posebna regulacija prometa.

 

Organizator utrke je tvrtka Top Sport Events d.o.o. iz Viškova, a među ostalima,  Grad Pazin, Turistička zajednica središnje Istre i Usluga d.o.o. sudjeluju kao partneri i sufinanciraju organizaciju utrke.

Organizator napominje kako će na svim prometnicama kojima se kreće utrka, u razdoblju od 11.00 do 18.00 sati, biti na snazi privremena regulacija prometa na dijelu javnih cesta te će se ograničenje prometa vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije.

Mole se vozači za suradnju i razumijevanje te pojačan oprez u prometu. Također, mole se svi pješaci – mještani i posjetitelji utrke na pojačan oprez.

 

Budući da se trase utrke voze većinom po državnim cestam

Saznajte više

Objavljeno: 31. kolovoza 2023.

DOĐITE NA NOVU MANIFESTACIJU UZ NAJLJEPŠI SLAP U ISTRI “SOPOT SOPE 2023.”

 Rezervirajte nedjelju, 10. rujna za novu manifestaciju “Sopot sope 2023.”, koju u suradnji s Turističkom zajednicom središnje Istre organiziraju Općine Gračišće i Pićan.

Lagana šetnja po svježem zraku i prekrasnom krajoliku oba područja, a za kraj kao nagrada slijedi uživanje u koncertu Šćika i ponudi lokalnih opg-ova.

 Ove dvije općine povezane prekrasnim prirodnim krajolikom odlučile su zapečatiti ljetna druženja na otvorenom manifestacijom ‘’Sopot sope 2023.’’, koja će biti održana u nedjelju 10. rujna.

Prvi dio manifestacije je pješačka tura koja počinje u 15:00 sati. Predviđeno trajanje pješačenja je 1 sat i 30 minuta, a staza je lagana. Početak pješačenja i okupljanje je u selu Floričići, točnije na parkingu s kojeg kreće spust za slap Sopot u 15:00 sati, a kraj je predviđen uz sam slap,  gdje će sve sudionike čekati okrjepa odnosno ponuda lokalnih opg-ova.

Glavni dio popodneva pa i same manifestacije je koncert Etno skupine ŠĆIKE, čiji je početak predviđen u 17:00 sati. Sudjelovanje na pješačenju i sam koncert su besplatani, odnosno poklon dviju općina i TZSI. Tko ne želi pješačiti, može odabrati samo poslušati koncert Šćika i uživati u ponudi lokalnih opg-ova uz prekrasan Sopot.

Prijave na pješačenje su obvezene, a prijaviti se možete putem maila [email protected] ili na

+385 (0) 52 622 460.

Saznajte više

NATJEČAJ ZA STIPENDIRANJE UČENIKA I STUDENATA U ŠKOLSKOJ/STUDENTSKOJ 2023./2024. GODINI

Objavljeno: 21. kolovoza 2023.

Obavještavaju se svi zainteresirani učenici i studenti da je objavljen Natječaj za stipendiranje učenika i studenata u školskoj/studentskoj 2023./2024. godini

Prijave na Natječaj s ispravama i dokumentacijom iz točke III. Natječaja dostavljaju se Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Gračišće osobno ili poštom preporučeno na adresu Loža 1, 52403 Gračišće i to:

a) učenici – najkasnije do 30. rujna godine te

b) studenti – najkasnije do 31. listopada godine.

 

Natječaj

Obrazac -Prijava

Saznajte više
Ilustracija objave Natječaj za dodjelu nekretnina/prostora u vlasništvu Općine Gračišće- Odluka o dodjeli nekretnine na korištenje Udrugama za provođenje aktivnosti od interesa za opće dobro

Natječaj za dodjelu nekretnina/prostora u vlasništvu Općine Gračišće- Odluka o dodjeli nekretnine na korištenje Udrugama za provođenje aktivnosti od interesa za opće dobro

Objavljeno: 21. kolovoza 2023.

Na temelju članka 35. Statuta Općine Gračišće („Službene novine Grada Pazina“, broj 11/22) i članka 14. Odluke o dodjeli nekretnina/prostora u vlasništvu Općine Gračišće na korištenje Udruge za provođenje aktivnosti od interesa za opće dobro („Službene novine Grada Pazina“, broj 38/22), Općinski načelnik donosi

ODLUKA O DODJELI NEKRETNINE NA KORIŠTENJE UDRUGAMA  

Saznajte više
Ilustracija objave Natječaj za dodjelu nekretnina/prostora u vlasništvu Općine Gračišće- objava Konačne liste prvenstva za prostor

Natječaj za dodjelu nekretnina/prostora u vlasništvu Općine Gračišće- objava Konačne liste prvenstva za prostor

Objavljeno: 17. kolovoza 2023.

Na temelju članka 14. stavak 1. Odluke o dodjeli nekretnina/prostora u vlasništvu Općine Gračišće na korištenje Udruge za provođenje aktivnosti od interesa za opće dobro i  Odluke o raspisivanju Javnog natječaja načelnika Općine Gračišće KLASA: 372-02/23-01/01, URBROJ: 2163-17-01-01-23-12 od dana 27. lipnja 2023. godine, raspisanom javnom natječaju za podnošenje prijava za dodjelu nekretnina/prostora u vlasništvu Općine Gračišće, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu nekretnina na korištenje udrugama općinski načelnik Općine Gračišće donosi

 KONAČNA LISTA PRVENSTVA ZA PROSTOR

Saznajte više

SUFINANCIRANJE NABAVE RADNIH BILJEŽNICA, ŠKOLSKOG PRIBORA I OPREME ZA ŠKOLU

Objavljeno: 1. kolovoza 2023.

Općina Gračišće će i ove godine sufinancirati nabavu radnih bilježnica, školskog pribora i opreme za osnovnu školu za školsku godinu 2023./2024. na način da će dodjeljivati novčani iznos od 20,00 eura za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole, te iznos od 30,00 eura za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole, uz uvjet da roditelji/skrbnici i dijete imaju prebivalište na području Općine Gračišće.

Radi ostvarivanja prava na sufinanciranje potrebno je do zaključno 18. kolovoza 2023. godine u Jedinstveni upravni odjel Općine Gračišće dostaviti Zahtjev za sufinanciranje uz predočenje osobne iskaznice roditelja/skrbnika podnositelja zahtjeva i IBAN broja tekućeg računa osobno ili putem e-maila [email protected].

Za sve informacije možete nazvati na broj telefona 052/687-155

Obrazac Zahtjeva za sufinanciranje

 

Saznajte više

OBAVIJEST GRAĐANIMA – PRIJAVA ŠTETE OD PRIRODNE NEPOGODE ZA PODRUČJE OPĆINE GRAČIŠĆE

Objavljeno: 25. srpnja 2023.

Pozivaju se fizičke i pravne osobe, te poljoprivrednici da podnesu prijavu radi utvrđivanja i evidentiranja štete nastale na imovini uslijed nevremena praćenog pljuskovima, tučom i olujnim vjetrom koje je zahvatilo područje Općine Gračišće kako bi se pokrenula procedura za utvrđivanje uvjeta za proglašenje prirodne nepogode. Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda procijenit će na temelju prikupljenih podataka visinu štete i utvrditi da li postoje uvjeti za proglašenje prirodne nepogode, ukoliko isti postoje, izvijestit će se načelnika koji će sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda („Narodne novine“, broj 16/19) županu Istarske županije predložiti proglašenje prirodne nepogode.

Štete se prijavljuju na zakonom propisanom Obrascu PN Općina Gračišće koji mora biti popunjen u cijelosti i ovjeren potpisom.

Kod prijave odnosno ispunjava obrasca, mora se uz osobne podatke OBAVEZNO upisati brojeve katastarskih čestica, tj. ARKOD te procjena štete u % za kulturu na kojoj je nastala šteta i površinu odnosno broj stabla ili trsova.
Prijavljuju se smo one površine koje se nalaze na području Općine Gračišće.
Ukoliko se radi o prijavi „štete na građevinama“ potrebno je upisati vrstu građevine, opis štete, postotak oštećenja, broj katastarske čestice i katastarsku općinu u kojoj je nastala šteta te procjenu štete.
Kod „prijave štete na opremi“ potrebno je upisati naziv oštećene opreme, postotak oštećenja i okvirnu starost opreme.
Za sve prijave treba navesti da li je oštećena imovina osigurana od rizika prirodne nepogode za koju se prijavljuje šteta.

Također kao dokaz o nastaloj šteti poželjno je priložiti dokaze o nastaloj šteti fotografije, videozapise, policijski zapisnik ili službenu bilješku, zapisnike drugog javnopravnog tijela i sl.

Potpuno i čitko ispunjene te ovjerene prijave na propisanom obrascu PN Općina Gračišće s prilozima mogu se dostaviti putem:

  • e-pošte:[email protected],
  • osobno u Općinu Gračišće, Loža 1, 52403 Gračišće u uredovnom radnom vremenu,
  • poštom na adresu: Općina Gračišće, Loža 1, 52403 Gračišće (napomena: Prijava za elementarnu nepogodu).

Prijave se primaju do zaključno 04. kolovoza 2023. godine.

Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja molimo kontaktirati na telefon broj 052/687-155.

Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Općine Gračišće

 

Obrazac-PN-Općina Gračišće (word)

Obrazac-PN-Općina Gračišće (pdf)

 

Saznajte više
Sve novosti

Arhiva novosti

Pravila privatnosti|Izjava o pristupačnosti

© 2023. Općina Gračišće, izrada web stranica: Play Digital