Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Objavljeno: 22. travnja 2013. u kategoriji

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – Objava natječaja za sufinanciranje projekata zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je šest novih natječaja za sufinanciranje projekata zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije za koje su planirana sredstva u iznosu od 86 milijuna kuna.

Natječaji su objavljeni na web stranici Fonda i u Narodnim novinama br. 42/13, a svoje projekte na iste mogu kandidirati jedinice regionalne i lokalne samouprave, javne ustanove, trgovačka društva, obrtnici, zadruge hrvatskih branitelja te organizacije civilnog društva.

Sredstva će se moći dobiti za projekte energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete, korištenje obnovljivih izvora energije, energetsku učinkovitost u industriji, čistiji transport te projekte koje će provoditi udruge civilnog društva, a koji se odnose na zaštitu okoliša, energetsku učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije.

Javne ustanove te jedinice regionalne i lokalne samouprave od Fonda će moći dobiti bespovratnu financijsku pomoć koja će ovisno o njihovom statusu iznosit 40 do 80 posto od ukupne investicije. Trgovačkim društvima, obrtnicima i drugim pravnim osobama Fond će dodjeljivati zajmove u visini do 1,4 milijuna kuna na rok od 5 godina i s odgodom povrata sredstava od 2 godine, a postoji mogućnost i subvencije kamate kredita koja može iznositi do 800 tisuća kuna po projektu. Do 200 tisuća kuna Fond će odobravati za projekte koje kandidiraju zadruge hrvatskih branitelja, a isti iznos po projektu moći će dobiti i udruge civilnog društva.  

Sve upute i obrasci za prijavu projekata mogu se pronaći na web stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

http://www.fzoeu.hr/hrv/index.asp?s=natjecajifzoeu

Rok za dostavu ponuda je 10. lipnja 2013. godine.

Arhiva novosti

Pravila privatnosti|Izjava o pristupačnosti

© 2024. Općina Gračišće, izrada web stranica: Play Digital