Obavijest

Objavljeno: 7. lipnja 2013. u kategoriji

Gračišće – Odabran projekt Općine Gračišće temeljem Programa poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama „Hotspot Croatia“

Ministarstvo turizma je ove godine po prvi puta raspisalo program „Hotspot Croatia“. Riječ je o programu poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama kojem je cilj, između ostalog, ojačati promociju hrvatskih odredišta i privući nove goste, a time i utjecati na podizanje ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma.

Na natječaj je pristiglo ukupno 111 zahtjeva, od kojih je odobreno njih 75, temeljem kojih će biti uspostavljeno najmanje 269 pristupnih točaka na području cijele Hrvatske. 

Ministarstvo će tako kroz program, za kojeg je ukupno izdvojeno 1,5 milijuna kuna, sufinancirati u iznosu do 50 posto uspostavu hotspot lokacija, odnosno pristupnih točaka bežičnog besplatnog interneta na turistički najfrekventnijim područjima poput glavnih gradskih trgova, šetališta, zatim na lokacijama u blizini autobusnih i željezničkih kolodvora, trajektnih i nautičkih luka, te javnih plaža.

Odabrane lokacije bit će označene posebnim grafičkim znakom, a svi detalji o lokacijama bit će objavljeni na web stranicama Hrvatske turističke zajednice (http://croatia.hr) i Ministarstva turizma (www.mint.hr).

Na taj način će se domaći i strani turisti u bilo koje vrijeme moći informirati o lokacijama na kojima je moguće pristupiti besplatnom internetu tijekom svog boravka u Hrvatskoj.  

Općina Gračišće prijavila se na javni poziv, te su temeljem Odluke Ministarstva turizma odobrena sredstva za sufinanciranje prijavljenog projekta. 

Rezultati javnog poziva objavljeni su na web stranicama Ministarstva turizma, koje možete preuzeti ovdje

Arhiva novosti

Pravila privatnosti|Izjava o pristupačnosti

© 2024. Općina Gračišće, izrada web stranica: Play Digital