Obavijest o održavanju biciklističke utrke CRO Race

Objavljeno: 25. rujna 2023. u kategoriji

Veliko sportsko događanje, međunarodna biciklistička utrka CRO Race, čije je ovo osmo izdanje, ovaj petak, 29. rujna 2023. godine,  prolazi kroz Općinu Gračišće. Utrka se sastoji od šest etapa koje će od 26. rujna do 1. listopada obuhvatiti više od tisuću kilometara cesta diljem Hrvatske, a ugostiti će 18 svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, od kojih će šest biti iz kategorije natjecanja World Teams.

 

Da je riječ o doista globalnom projektu govori činjenica da će utrku prenositi televizijske kuće na 6 kontinenata u 180 zemalja svijeta. Najveća je novost da CRO Race ove godine dolazi i na dva hrvatska otoka – Krk i Pag. Upravo četvrta etapa utrke, u duljini od 191 km, koja u petak prolazi kroz Pazin i Općinu Gračišće, starta na Krku dok je cilj etape organiziran u Labinu. Kroz Pazin biciklistička karavana prolazi između 14.45 i 16.15 sati kada će na snazi biti posebna regulacija prometa.

 

Organizator utrke je tvrtka Top Sport Events d.o.o. iz Viškova, a među ostalima,  Grad Pazin, Turistička zajednica središnje Istre i Usluga d.o.o. sudjeluju kao partneri i sufinanciraju organizaciju utrke.

Organizator napominje kako će na svim prometnicama kojima se kreće utrka, u razdoblju od 11.00 do 18.00 sati, biti na snazi privremena regulacija prometa na dijelu javnih cesta te će se ograničenje prometa vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije.

Mole se vozači za suradnju i razumijevanje te pojačan oprez u prometu. Također, mole se svi pješaci – mještani i posjetitelji utrke na pojačan oprez.

 

Budući da se trase utrke voze većinom po državnim cestama i glavnim prometnim rutama, napominje se kako će kompletan promet koji se odvija tim dionicama u smjeru kretanja biciklista od samog starta biti usporen, u skladu s kretanjem biciklista, odnosno oko 35 – 40 km/h. Obzirom na to da će staza biti osigurana od strane djelatnika MUP – a, neće biti moguća pretjecanja niti propuštanja prometa, pa samim time postoji velika vjerojatnost da će doći do kašnjenja autobusnih linija koje prometuju tim dionicama.

 

Više informacija pogledajte na:

https://crorace.com/

Etapa 4

 

Arhiva novosti

Pravila privatnosti|Izjava o pristupačnosti

© 2023. Općina Gračišće, izrada web stranica: Play Digital