“POLICIJA PORUČUJE:ZAŠTITIMO NAŠE NONIĆE”-POZIV NA PREDAVANJE U GRAČIŠĆU

Objavljeno: 14. studenoga 2023. u kategoriji

Kako bi u što većoj mjeri pokušali zaštititi naše starije sugrađane od mogućih prijevara, Općina Gračišće u suradnji sa Policijskom upravom istarskom uključio se u provedbu preventivnog projekta policije „Policija poručuje: zaštitimo naše noniće“.

U okviru ovoga preventivnog projekta planirane su edukacije kojima je cilj smanjiti kaznena djela prijevara na štetu starijih osoba.  Važnost edukacije i pravodobnog prenošenja informacija o prevenciji prijevara starijih osoba leži u činjenici kako su starije osobe ranjiva skupina te su često žrtve prijevara zbog svoje dobi, usamljenosti, želje za razgovorom, nepažnje i/ili neupućenosti, a što počinitelji prijevara koriste na razne načine, ističu iz policijske uprave.

Kako bi zaštitili i potaknuli na oprez naše starije sugrađane od ovakvih rizika pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju predavanju o važnosti zaštite starijih osoba od prijevara,  koje će se održati u Gračišću,  u prostorijama  općinske vijećnice-Špital,  dana 20. studenog 2023. (ponedjeljak)  s početkom u 11,00 sati“.

Nadamo se da ćemo zajedničkim naporima našim građanima u „zlatnim godinama“ poboljšati kvalitetu života i dobrim savjetima o samozaštitnom ponašanju pomoći da se osjećaju sigurnije u vlastitom domu i zajednici u kojoj žive.

Arhiva novosti

Pravila privatnosti|Izjava o pristupačnosti

© 2023. Općina Gračišće, izrada web stranica: Play Digital