POSJET MINISTRA TURIZMA ANTONA KLIMANA GRAČIŠĆU

Objavljeno: 6. listopada 2016. u kategoriji

U petak, 28. rujna 2016 Gračišće je u sklopu svog posjeta turističkoj zajednici Središnje Istre posjetio Ministar turizma Anton Kliman i njegovi suradnici, direktorica Turističke zajednice Središnje Istre Sanja Kantaruti, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković i direktor Turističke zajednice Istarske Županije Denis Ivošević. 

a

Ministru Klimanu i ostalim posjetiteljima predstavljen je projekt Kuće vina, odnosno centra za posjetitelje, koji je prijavljen na aktualni natječaj Ministarstva turizma za osnivanje i razvoj interpretacijskih centara. “Dobili smo preko 200 prijava na ovaj natječaj, ali ovaj gračaški projekt ocjenjujemo kao jako dobar”, rekao je ministar Kliman, najavljujući da će ministarstvo turizma tražiti iz državnog proračuna dodatna sredstva baš za projekte iz kontinentalnog dijela Hrvatske, a u to se područje ubraja i područje središnje Istre.

a

Načelnik Općine Gračišće IVan Mijandrušič pojasnio je porjekt Kuće vina kroz potrebu da se turisti, koji već masovno dolaze u Gračišće ali nakon onog što im ispričaju turistički vidiči prilično brzo iz njega odlaze, pa bi se malo dulje zadržali u samom Gračišću kada bi se ponudilo i malo više sadržaja, oslanjajući se i na proljetnu Izložbu vina Gračišće i na kvalitetne vinare iz bliže okolice kao svoje vinsko-turističke adute koje je okupljenima prezentirao vinar Matej Bažon iz Vina Bažon Gračišće.

a

a

aa14489766_936944026405440_591363396_o

a


Arhiva novosti

Pravila privatnosti|Izjava o pristupačnosti

© 2023. Općina Gračišće, izrada web stranica: Play Digital