Svečano obilježen završetak izgradnje dječjeg vrtića u Gračišću

Objavljeno: 14. svibnja 2021. u kategoriji

Projekt izgradnje novog dječjeg vrtića u Gračišću započet je još 2015. godine izradom glavnog projekta kao jedan od najvećih projekata Općine Gračišće te se privodi kraju i tim je povodom 13. svibnja 2021. godine održano svečano obilježavanje završetka njegove izgradnje.

Novi vrtić sagrađen po najnovijim pedagoškim standardima, izgrađen je na površini građevinske čestice od 1.698 četvornih metara, a bruto površina građevine iznosi 699 četvornih metara.

Projekt je izradila porečka tvrtka Singrad d.o.o., koja je ujedno imala zaduženje obavljanja stručnog nadzora, gradnja je nakon provedenog javnog natječaja povjerena labinskoj tvrtki De Conte d.o.o., a za opremanje prostorija bile su zadužene tvrtke Fusio d.o.o. iz Poreča i Škrinjica d.o.o. iz Zagreba.

U dvokatni će se objekt, uz popratne sadržaje, smjestiti dva vrtićka i jedno jasličko odjeljenje i to već početkom rujna ove godine.

Realizacijom ovog projekta povećat će se kapacitet predškolskih ustanova u Općini Gračišće, te će se na taj način osigurati kvalitetnije provođenje programa odgoja i obrazovanja u predškolskom odgoju.

Otvaranjem vrata novog dječjeg vrtića omogućit će se da sva djeca s Gračašćine koja sad polaze vrtiće u Pazinu i nekim susjednim općinama ubuduće polaze vrtić u Gračišću.

IMG_1034

Arhiva novosti

Pravila privatnosti|Izjava o pristupačnosti

© 2023. Općina Gračišće, izrada web stranica: Play Digital