Transparentnost proračuna Općine Gračišće ponovno zaslužilo peticu

Objavljeno: 31. srpnja 2019. u kategoriji

Institut za javne financije predstavio je 3. srpnja 2019. rezultate petog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica. I ove godine, prema istraživanju Instituta, Općina Gračišće je na samome vrhu transparentnosti jedinica lokalnih samouprava, prema broju ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na svojim službenim internet stranicama. Proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu.

Institut za javne financije iz godine u godinu analizira proračunsku transparentnost svih hrvatskih županija, gradova i općina, a u ovom su radu prikazali rezultati najnovije analize provedene od početka studenog 2018. do kraja ožujka 2019.

Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, Institut je objavio interaktivnu kartu koja prikazuje stanje u svim županijama, gradovima i općinama. Detaljna analiza istraživanja objavljena je u newsletteru Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2018. – ožujak 2019.

Gracisce2019

Arhiva novosti

Pravila privatnosti|Izjava o pristupačnosti

© 2024. Općina Gračišće, izrada web stranica: Play Digital